2014. december 26., péntek

Müanyag térburkolat szegély - Jelenlegi ára: 1 238 Ft

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Az 1 m hosszúságú 10 cm-ként erős bordázattal ellátott 45x80 mm-es L-profilú, toldható műanyag burkolatszegély alkalmas minden 45mm és ennél vastagabb gumiburkolat illetve egyéb szilárd burkolat elemek megtámasztására, a következő területeken:
-     játszótereken, ahol a betonszegély használata nem kívánatos,
-     bármilyen típusú utak szegélyezésére (gyalogos, kerékpár, személy- és teherjármű)
-     gyep-, talajtakaró felület és a burkolat közvetlen kapcsolatának kialakítására,
-     gyakran változó vonalvezetésű területre,
-     díszfák íves földterületének szegélyezésére.
A szegélyezés, a burkolat megtámasztása ezen jól ívelhető termékkel könnyen, olcsón megvalósítható.
A műanyag burkolatszegély úgy lett kialakítva, hogy a vízszintes összekötők el- illetve kivágásával (a kivágásra teljes mértékben alkalmas egy metszőolló is, nem igényel egyéb gép vagy eszköz használatát) íves alaprajzú burkolatszélek is könnyedén kialakíthatók legyenek, szemben a betonszegély nehezen ívelhető tulajdonságával. Az 1 m hosszúságú elemek a végek alkalmas kialakítása révén hosszirányban egy mozdulattal toldhatók.
A műanyag burkolatszegély alapanyaga révén – LDPE-HDPE keverék- mindenféle vegyi hatásnak jól ellenáll, -20 0C és +60 0C között szilárd és rugalmas marad.
TELEPÍTÉSI LEÍRÁS
Mivel a műanyag burkolatszegély kívülről támasztja meg a burkolatot, ezért azt a burkolat lerakása előtt, után és közben is le lehet helyezni. A burkolatszegély rögzítése a kisebb átmérőjű lyukaknál 7, 6x260-as szögekkel történhet, különleges esetekben a nagyobb átmérőjű lyukaknál vastagabb acéltermékkel (betonvas) is rögzíthető. A rögzítési technikából kifolyólag a műanyag burkolatszegély lerakásához nincs szükség betongerendára, illetve betontámasz készítésére.
A műanyag burkolatszegélyt minden esetben a megtámasztani kívánt burkolat alapjával megegyező rétegrendű és tömörségű alapra kell helyezni, úgy, hogy a szegély a burkolat minél nagyobb felületét támassza meg. A műanyag burkolatszegély lerakás után teljes mértékben a burkolatot szegélyező anyag (föld, gyep, fenyőkéreg, aprószemcsés talajtakaró anyagok) alá kerül, így az elkészült szegély nem látható.   Műanyag burkolatszegély alkalmazása esetén, ha szegélyhatás elérése szükséges, javasoljuk azt a burkolat eltérő színű, saját anyagából történő kialakításával megoldani.
 


Jelenlegi ára: 1 238 Ft

Az aukció vége: 2015-01-15 08:18
. Müanyag térburkolat szegély - Jelenlegi ára: 1 238 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése